Bij Marvin's kunt u ook uw eigen producten opsturen om te laten graveren. Ons team staat klaar om u te ontzorgen.

Lasergraveren vs. Lasersnijden

Lasergraveren

Lasergraveren wordt gebruikt om producten een persoonlijk tintje te geven. Een sporttrofee met daarin de naam van de winnaar gegraveerd, balpennen met een gegraveerd bedrijfslogo of een component die is gemarkeerd met serienummer en batchnummer: dit zijn typische toepassingen voor lasergraveren. Het grote voordeel: met een laser kunt u vrijwel elk design lasergraveren op verschillende materialen. Op deze pagina leggen we uit hoe lasergraveren werkt.

Bij lasergraveren wordt het materiaal zo sterk verwarmd door de laserstraal die, afhankelijk van de blootstellingstijd, de kleur verandert en een contrast maakt, of het materiaal verdampt of verbrandt. De lasergravure die zo wordt gemaakt is permanent en slijtvast.

Lasersnijden

Lasersnijden is tegenwoordig een veel gebruikt proces voor het snijden van allerlei materialen. De grote nauwkeurigheid, snelheid en veelzijdigheid van de laser zijn de grote voordelen bij het gebruik van een lasersnijmachine. Hier leggen we uit hoe lasersnijden werkt en voor welke materialen het kan worden gebruikt.

Lasersnijden is een thermisch scheidproces. De laserstraal raakt het oppervlak van het materiaal en verwarmt het zo sterk dat het smelt of volledig verdampt. Als de laserstraal op een bepaald punt het materiaal is binnengedrongen, begint het feitelijke snijproces. Het lasersysteem volgt de gekozen geometrie en scheidt ondertussen het materiaal. Afhankelijk van de toepassing kan het gebruik van procesgassen de resultaten positief beïnvloeden.